Sommar i Messlingen!

Vandring

Fiske

Cykling

Flyt fram över vattnet

Hyr kanot eller båt

Att paddla kanot är bland de mysigaste man kan göra på sommaren. Man bara glider fram där ovanför vattnet och man kommer fram på ställen där man inte kommer fram med andra båtar.​

Det behövs inte många decimeter vatten för att man ska komma fram. Det gör att man kan ta sig mycket långt upp i Mittån med fiskespöt i högsta hugg. Eller så nöjer man sig med att följa standkanten längs sjön och bara njuta av vattnets kluckande mot kanotes sidor.

På Fjällriket Baggården kan du hyra kanadensare om du vill ta dig fram på vattnet för egna maskiner eller med en båt med motor om du vill vara bekväm och spara krafterna till annat.

Myrarnas guld

Plocka hjortron

När det börjar närma sig slutet av juli och början av augusti kan man under fjällvandringen stöta på ”det gula guldet” eller ”myrarnas guld” som hjortronen också kallas.
Växten tillhör rosväxterna och är släkt med bl. a. hallon och björnbär. Själva hjortronplantan är mycket köldtålig och klarar temperaturer ner till -40°C men hjortronets blommor är däremot känsliga för frost. Då blomningen sker tidigt kan en frostnatt under blomningsperioden innebära att fruktsättningen uteblir helt och hållet. Bären används mest till sylt eller mylta, dvs mosade råa hjortron. Men hjortron kan också användas till likör och som fyllning i olika sötsaker. Bäret är mycket C-vitaminrikt och innehåller också bensoesyra, vilket ger bäret en lång hållbarhet.