Vandring

Byturer och Dagsvandringar

Vandringar

I och kring Messlingen finns flera olika typer av vandring, allt från kortare byvandringar till Guldtur på ett par kilometer och även fina möjligheter till längre dagsturer. 

En av Messlingens mest besökta vandringar är turen kring Hällmålningarna, Eva-graven och Fiskhålsgraven. Det är en fin tur på 9 km där du verkligen får känna historiens vingslag. Hällmålningarna är daterade till stenåldern och gravarna – förkastningar på Härjedalska –

Turen kan startas vid Ruvallens parkering 2 km från Messlingen på bilväg 534 mot Särvsjön- Sista biten med bil är en avgiftsbelagd väg till Ruvallens parkering. Där går det fint att ställa bilen och starta sin vandring efter uppmärkt skyltning.

Inom Destination Funäsfjällen finns det även många vackra utflyktsmål och dagsturer. Destination Funäsfjällen startade konceptet Guldturer som är en samling fina vandringsförslag runt om i Destinationens dalgångar, varierar från kortare barnturer på någon kilometer till mer krävande turer längre sträckning eller med höga höjdskillnader. Allt är klassificerat efter svårtighetsgrad så man kan lätt bestämma tur efter dagsform och väder.

Vinter

Midvinter och krispig snö

Vår

Vårvinter med gnistrande snötäcke

Sommar

Vandring, fiske och cykling

Höst

Sprakande färgprakt