40 km preparerade längdspår

Skoterleder

Oavsett om du är tävlingsåkare eller motionär så har Messlingen något för dig. Preparerade längdåkningsspår finns i varierande svårighetsgrad runt byn och våra spårpreparerare ser till att spåren är i bästa möjliga skick. 

Idag omfattar spårsystemet i Messlingen ca 40 km pistmaskinpreparerade spår och erbjuder något för alla typer av åkare. Allt från böljande spår med vindskydd till mer tekniskt utmanande träningsspår. Det finns även ett högfjällsspår som dras upp mot Flatruet och erbjuder en magiskt vacker tur när vårsolen ligger på.

Skoter i Funäsfjällen

För att kunna erbjuda längdspår med så bra kvalité som möjligt finansieras spårprepareringen bland annat med spårkort. Spårknapp löses vid receptionen i Baggården eller online

Spårknappar
Vid köp av spårkort får man en spårknapp som skall bäras synligt på kläderna.

Inte personliga spårknappar
Spårknapparna är inte personliga utan knapparna kan under den aktiva tiden fritt användas av olika personer. Givetvis kan bara en person åka med knappen åt gången.

Stugknappar för hela säsongen
För stugägare med olika sällskap i stugan har vi skapat ”stugknapparna”. Stugknapparna innebär 4 säsongsknappar som gäller hela vintersäsongen. Knapparna är ej personliga och kan därmed överlämnas till en annan person. Bekvämt till exempel när familjen är på besök vid olika tidpunkter eller som ett mervärde om man hyr ut sin stuga.

Hundar är välkomna i koppel
I Messlingen tycker vi om djur och hundar är välkomna i spåret. För att vi alla ska trivas så hålls hunden i koppel och såklart plockar vi upp efter hunden om det skulle uträttas naturbehov.

Alpint

Snökite

Längd

Mer vinter