Snowkite

Kitesurfing på snö

Snowkite

Snowkite är en härligt kombination av skidåkning eller snowboarding och skärmflygning. Här kan du surfa mellan toppar och sjöar, med skidor eller snowboard under fötterna och låta vinden föra dig fram.

Trakterna kring Meslingen och Funäsfjällen är bland de bästa i området för att lära sig snowkite, jämna vindar med öppna ytor skapar optimala förhållanden. Med så fina förhållanden kan ung som gammal börja snowkita inom bara nån timme – vi lovar att kan lära sig här uppe.

En varm rekommendation är att första gången testa tillsammans med en erfaren instruktör då det finns många säkerhetsaspekter att tänka på när man beger sig ut på fjället. Det är en relativt låg inlärningströskel man ofta kan man redan efter någon timmes övning redan ta sig runt på fjället.

Kiteinstruktör i Messlingen:
snowkiteskolan@gmail.com
072-3415358

Kitesurfing i känslig miljö

Viktigt är dock att tänka på att fjällen också är hem för flera djur och att dessa under vissa tider på året är känsliga för störningar. Framförallt i april är det området kring Flatruet extra ömtåligt. Då börjar kalvningstiden och vajorna (de dräktiga renarna) går upp till sitt kalvningsområde är det extra viktigt att visa respekt för djuren och inte störa dem.

Alpint

Skoter

Boka boende

Mer vinter