bara logga mini

Denna webbsajt är inte aktiv längre.

 

Välkommen Om byn Aktiviteter Sevärt Boende Företag Messlingen IK Byarådet Hitta hit  

Fiske

En hel fjällvärld som glittrar av fiskrika vatten omger Messlingen och yppar sig utmärkt för mete, spinnfiske eller flugfiske. Är du sugen på att få fisk är chansen stor att du drar upp en öring eller fjällröding till middag.

 

Med fiskeutrustning i packningen kan du sedan vandra ut i fjällvärlden och hitta alldeles egna guldkorn där du kan vara helt ensam. Man kan ta korta lätta dagsturer eller lite längre flerdagarsturer och vandra mellan de otaliga tjärnarna och fjällsjöarna som finns i området. 

 

Området kring Messlingen har goda bestånd av all sorts fisk. Örningen och harren är hungrig efter vintern och hugger så fort isarna släppt. På försommaren är det dags att testa flugfisketekniken med torrfluga åt rödingen i någon av Mittåns svängar. Bästa tiden för fjällfiske av öring och röding i någon av tjärnarna är högsommarmånaderna från mitten av juli. Vill man meta eller fiska med spinnare kan Messlingesjön erbjuda både abborre, öring, och harr från försommaren till höst. Sensommarens kvällsfiske och ända fram till september kan man dra in riktigt stora harrbjässar. Sen lägger sig isarna i oktober och isfisket kan snart ta sin början.

Isfiske Fiske Boende

Prylstaden |

producerad av Fromoni.